Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslava 120. výročí založení SDH

Jen to počasí kdyby nám bylo přálo

Oslavy jsme zahájili přesně podle programu a to položením věnce zemřelým bratrům hasičům na našem hřbitově. Z časových důvodů jsme zahájily naší okrskovou soutěž štafetami, před jakýmikoliv oslavami. Vzhledem k nepřízni počasí jsme přesunuli naše oslavy 120. výročí založení našeho SDH do místního kostela, zde úvodním slovem starosta SDH, Jaroslav Šlachta přivítal všechny přítomné. Dále velitel SDH Jiří Vogeltanz všechny seznámil s historií našeho sboru. Jako další jsme slovem uvedli historii naší slavné rodačky paní Anežky Formánkové-Šedivcové, které jsme u příležitosti 110. výročí jejího narození ohalovali pamětní kámen. K těmto oslavám nám pak zahrál pan učitel ZUS v Klatovech Jindřich Bílek se svými žáky Sárou Konicarovou a Matějem Sedláčkem. Jako poslední požehnal naše oslavy, stuhy a samozřejmě i pamětní kámen monsignor pan Kratochvíl, svým slovem a požehnáním dodal  našim oslavám na vážnosti. Poté došlo na vlastní odhalení pamětního kamene s položením květin a kytic naší rodačce.

Vše vyvrcholilo našim Pouťovým pohárem v požárním útoku, jehož součástí byla i okrsková soutěž okrsku Dlažov. Vše doprovázely pouťové atrakce manželů Novotných a tak bylo o zábavu pro všechny postaráno.

Jednotlivé soutěže skončily následovně :

 

Soutěž Kategorie 1.místo 2.místo 3.místo
Okrsková ženy SDH Slavíkovice SDH Dlažov  
Okrsková muži SDH Soustov SDH Slavíkovice SDH Miletice
Pouťový pohár ženy SDH Slavíkovice SDH Dlažov  
Pouťový pohár muži SDH Hadrava SDH Bezděkov SDH Ostřetice

 

 

Po vyhlášení výsledků a rozdání cen následovala zábava se skupinou B&B z Tachova v našem stanu až do ranních hodin. Děkuji všem, kteří pomohli svou prací tyto oslavy uspořádat a zvláště mgr. Jitce Kurcové, která nám zajistila a připravila výstavu k historii SDH Slavíkovice a paní Formánkové-Šedivcové, samozřejmě také všem co nás přišli podpořit a slibuji, že příště objednáme lepší počasí.

Foto

Zpráva a foto v Klatovském deníku

 
 



Počasí


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 10
Celkem: 533971
Měsíc: 6243
Den: 431