Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 130. výročí založení sboru 2024

Vše vyšlo skvěle

article preview

Nastal den, který jsme vybrali k uskutečnění oslav 130. výročí založení našeho hasičského sboru den kdy se u nás koná pouť a to 4.květen 2024. Samozřejmě tomuto předcházela celá řada příprav, zařizování a plánování, ale vše vyvrcholilo až počátkem oslav.

Vše začalo shromážděním a nástupem na požárním hřišti. Odtud jsme slavnostním pochodem za doprovodu kapely a  s prapory sborů, které nás přijeli podpořit, pochodovali obcí ke kostelu, kde následovala slavnostní mše s požehnáním stuhám a sošce patronu hasičů sv. Floriána. Po nástupu došlo k položení věnce k pomníku padlých, jako vzpomínka na hasiče, kteří padli ve válkách, samozřejmě jsme věnec položili i na našem hřbitově a u pomníku první Československé letkyně p. Formánkové, ale z časových důvodů již o den dříve. Pochodem jsme se vrátili do stanu, kde následovala slavnostní schůze. Přivítali jsme všechny hosty, krátce připomněli historii našeho sboru. Od OSH Klatovy jsme obdrželi medaily za zásluhy pro náš sbor a dále  jsme předali  medaile a čestná uznání OSH Klatovy našim členům, kteří si je zasloužili. Vyslechli jsme si poděkování a pozdravy hostů. Dále nám byl předán nový zásahový přívěs, pořízený obcí Černíkov za podpory dotace od Plzeňského kraje.  Schůzi jsme zakončily slavnostním obědem a předáním památečních půlitrů .

Dále následovala okrsková soutěž okrsku 22 Dlažov, vzhledem k součastně probíhajícímu prověřovacímu cvičení zásahových jednotek, byla účast jednotlivých sborů komplikovaná, ale nakonec se nezúčastnil jen Běhařov a Buková. Po skončení okrskové soutěže následoval náš pouťový pohár SH ČMS Slavíkovice, toho se zúčastnilo 5 družstev mužů a 3 družstva žen. V okrskové soutěži bylo pořadí muži 1. místo Slavíkovice, 2. Soustov , 3. Miletice a ženy 1. místo Dlažov, 2. Slavíkovice. V Pouťovém poháru bylo pořadí následující muži 1. místo Poleň, 2. Slavíkovice, 3. Miletice a ženy 1. místo Poleň, 2. Dlažov, 3. Slavíkovice. Na slavnostním nástupu po skončení zápolení došlo k vyhodnocení a předání cen všem zúčastněným.

Celý den a tuto oslavu jsme zakončili na zábavě která následovala až do pozdních hodin v našem stanu. Tímto bych chtěl poděkovat všem sponzorům, kteří naše oslavy podpořily finančně, obci Černíkov a samozřejmě všem bez jejichž práce by vše nemohlo proběhnout.

Foto :

Foto 2 :

 
 



Počasí


Archiv

Kalendář
<< květen / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 539007
Měsíc: 6221
Den: 119